Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο, την ώρα που η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ορκιζόταν στο κοντινό προεδρικό μέγαρο. O ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο λαιμό και ο δεύτερος στο πόδι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε και μία περαστική.
Ο δήμαρχος της Ρώμης ανέφερε πως δεν επρόκειτο για τρομοκρατία, αλλά σημείωσε πως το τεταμένο πολιτικό κλίμα «δεν βοήθησε».

Το περιστατικό συνέβη μπροστά από το Παλάτσο Κίτζι, την έδρα του ιταλού πρωθυπουργό, το μεσημέρι της Κυριακής. Την ίδια ώρα ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στο προεδρικό μέγαρο, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, άγνωστος ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα ξεκίνησε να πυροβολεί μπροστά από Παλάτσο Κίτζι.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με πυρά. Στο περιστατικό, μετά τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών και μίας περαστικής, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, τραυματίστηκε και ο δράστης ο οποίος τέθηκε σε κράτηση.

Συναγερμός στο Κυρηνάλιο
Το περιστατικό προκάλεσε πανικό όχι μόνο μπροστά στην έδρα του πρωθυπουργού, αλλά έθεσε και σε κατάσταση συναγερμού το Κυρηνάλιο, την ώρα της ορκωμοσίας.
Δεν ήταν εξαρχής σαφές εάν το περιστατικό σχετίζεται ή όχι με την ορκωμοσία, η οποία είχε ξεκινήσει περίπου δέκα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο δράστης, ένας 46χρονος από την Καλαβρία, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Ο δήμαρχος τη Ρωμης ανέφερε περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό πως δεν πρόκειται για πολιτική επίθεση, σημείωσε ωστόσο πως το πολιτικό κλίμα είναι τεταμένο.
«Δεν είναι πράξη τρομοκρατίας αλλά σίγουρα δεν έχει βοηθήσει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων μηνών» είπε ο δήμαρχος Τζιάννι Αλεμάνο.
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων είναι οι εξής:
- Υβριστικά σχόλια αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS
- Ανώνυμες καταγγελίες που δε συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το PASPARTOU NEWS.
- Το PASPARTOU NEWS δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν το PASPARTOU NEWS.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του PASPARTOU NEWS